De auto moet nog komen, maar de eerste accessoire heb ik al: een draadloze lader voor mobiele telefoons van Nomad. Eerst dacht ik dat het helemaal niet zo nodig is. Standaard heeft de model 3 een vakje waar je twee mobiele telefoons kunt opladen. Zelfs de grote mobieltjes van tegenwoordig passen erin. Twee naast elkaar, echt geen enkel probleem. Als je ze wilt laden tijdens het rijden, sluit je ze standaard aan met een laadkabeltje. Voor iPhones is dat dus een Lightning-kabel en voor Android-telefoons een micro-USB.

Simpel, meer heb je toch niet nodig? Dacht ik. 

Kona

Maar sinds ik in de Hyundai Kona Electric rij denk ik daar anders over. De Kona heeft een plek om één mobiele telefoon draadloos op te laden. En in de praktijk is dat super handig. De telefoon koppelt automatisch via Bluetooth, de muziek of podcast gaat aan en ondertussen wordt de telefoon keurig bijgeladen. Snel genoeg om te zorgen dat de telefoon ook na een lange trip streamen een gevulde batterij heeft bij aankomst.

Super handig, vind ik dan toch. Op YouTube had ik al gezien dat er voor de Tesla model 3 ook zulke accessoires zijn, van Jeda en van Nomad. Bovendien zijn die zeer eenvoudig zelf te installeren. Ik heb de Nomad gekozen vanwege de goede reviews. Maar of de twee in de praktijk nu zo heel veel verschillen, kan ik niet goed beoordelen. 

Degelijk

De Nomad ziet er degelijk uit en voelt ook zo aan. Er worden twee splitter-kabels bijgeleverd, zodat je nog steeds twee USB-poorten overhebt; makkelijk om een USB-stick of USB-drive te gebruiken voor de dashcam-functie van de Tesla.

Zodra ik de Tesla model 3 heb, zal ik de Nomad installeren en dan ga ik zien hoe dat wireless-charging in een model 3 werkt. Volg deze site om te zien hoe de draadloze lader bevalt.