Het zat er aan te komen, maar nu is het echt zo ver… ik heb mijn Tesla model 3 geconfigureerd. Het moment waarop ik al een paar jaar wachtte. Ja, ik weet het nog heel goed: 1 april 2016, we zaten op de bank, keken naar de presentatie van Elon Musk over het nieuwe model, keken elkaar aan en zeiden: we geloven in die man, in zijn bedrijf, in zijn missie… we gaan sparen voor die model 3 en plaatsen een pre-order. We maakten de vereiste 1000 euro over en kochten een plek in de wachtrij.

Toen al wisten we dat we nog even geduld moesten hebben. De productie zou pas een jaar later beginnen, dus in de zomer van 2017. Tesla-time hè, want je weet het bij deze start-up nooit helemaal zeker. Maar inderdaad, de productie en de verkoop (in de Verenigde Staten) ging van start in de zomer van 2017.

Productieproblemen

Al het nieuws hielden we bij. Dus we zagen dat de eerste versies die in de States besteld konden worden de meest uitgebreide en duurste waren. We zagen dat Tesla-eigenaren en mensen die een pre-order hadden als eerste aan de beurt waren. En we zagen ook dat de productie lang niet zo snel ging als gepland. 

Eind 2017 zag ik op mijn persoonlijke Tesla-pagina nog steeds een verwachtte levering van ‘eind 2018’ staan. Hoezeer ik erop hoopte, hoe goed ik ook wist dat het niet haalbaar zou zijn. Ondertussen gingen de media los op berichten van speculanten op de Amerikaanse beurs. Die berichten gaven slechts een deel van het verhaal weer. Want in de fabrieken werd hard gewerkt om alle problemen op te lossen. Hoe vaak mensen me niet aan hebben gesproken met : die Tesla van jou komt nooit meer hè (vette grijns), ja, ja, nou, Tesla gaat het toch niet redden, heb je je geld al teruggevraagd? En zo ging het maar door.

Wij bleven erin geloven. Niet uit naïviteit, maar omdat we ook de andere kant van het verhaal kenden: de berichten over wat de werkelijke problemen waren bij de productie van de model 3 en wat Tesla aan maatregelen nam om die te tackelen. En ja, die berichten waren wat technisch, dus je moest je er wel in verdiepen om een goed beeld te krijgen. Die berichten – die velen over het hoofd zagen of negeerden – die sterkten ons in de gedachten dat 2019 het jaar van de model 3 zou worden….

Anders

En yes… voor velen kwam het als een verrassing, voor ons niet: de e-mail met de kop: Configureer uw model 3. Waarom het geen verrassing was? Een paar weken eerder kregen we al een uitnodiging om de model 3 te bekijken in een van de Nederlandse Tesla-showrooms. Dat hebben we uiteraard gedaan. Ik had hem al gezien op de Parijs motorshow, maar het was gaaf om hem in Amsterdam nog eens van dichtbij te bekijken. Overtuigd hoefde ik overigens niet meer te raken. 

Dezelfde avond dat we de mail kregen, hebben we de design studio – zoals het configuratiescherm bij Tesla heet – geopend en de auto geconfigureerd. En nee… wij waren dus niet verrast dat allereerst de meest uitgebreide versies in de verkoop gingen. Er was slechts een ding anders dan we een jaar geleden hadden gedacht: alle uitgebreide versies worden standaard geleverd met vierwielaandrijving. Eerst was het nog mogelijk om alleen achterwielaandrijving te kiezen. Maar goed, ook dat was inmiddels al maanden bekend.

Verwachtte levering? Februari/maart. En dit keer hoeven we dat niet met een korrel zout te nemen… Nog maar een maandje of twee…. Wat we hebben gekozen en hoe het verder gaat? Blijf deze website volgen en ervaar ons avontuur mee.