Yes! De mail van Tesla rolde vandaag in mijn inbox. De Model 3 is in Nederland en we kunnen hem gaan bekijken in de Tesla-showrooms in Amsterdam en Rotterdam. Gaaf. Helemaal onverwacht kwam de mail niet. Het is al langer duidelijk dat Tesla inderdaad de Model 3 vanaf begin volgend jaar in Nederland gaat verkopen.

Helaas pikken veel media vooral berichten op van beurshandelaren die er belang bij hebben dat het slecht gaat met Tesla, de zogenoemde short-sellers. Dus veel mensen denken dat de 3 voorlopig niet komt. Ik krijg dan ook regelmatig de opmerking: die auto van jou, die komt niet he? 

Kleur

Nou, wel dus. Als je je beter verdiept in Tesla, dan weet je dat je vooral ook een andere nieuwsstroom moet volgen: die over het bedrijf en over de productie van auto’s. Die productie is na aanloopproblemen dan nu toch op stoom. Momenteel rollen er zo’n 7000 exemplaren per week ‘van de band’.

Wij gaan binnenkort in Rotterdam kijken naar de Model 3. Hij staat daar in het rood, de kleur waar vooralsnog onze voorkeur naar uit gaat. Ook is dit het moment om langzaamaan de keuzes te gaan maken voor de versie die we gaan kopen. Houd deze site in de gaten en zie wat onze ervaringen zijn.

Bestellen

Wanneer we daadwerkelijk de pre-order kunnen omzetten in een bestelling is nog even afwachten. Er gaan geruchten dat de eerste mensen in december al kunnen gaan bestellen. Maar officieel is dat nog niet bevestigd. Omdat Tesla aangeeft medio maart de eerste te willen gaan leveren, is dat echter wel heel waarschijnlijk. Afwachten dus nog even…