Hoewel ik het nog niet besefte, zat het journalistieke vak er op de middelbare school al helemaal in. Ondanks de vele bijdragen aan de schoolkrant, had ik een hele andere interesse en wilde ik die ene studie gaan volgen: sterrenkunde. Helaas liet mijn wiskundeknobbel mij in de steek. Na een bezoek aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg was ik verkocht. Tijdens de studie liep ik stage bij Dagblad De Dordtenaar (waar ik de jaren erna bleef werken als correspondent) en de parlementaire redactie van NRC Handelsblad. Ik wist het zeker: journalist wil ik worden.

Na de Academie voor Journalistiek volgde ik de studie internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Die studie heb ik niet afgerond, want ik kreeg een baan aangeboden bij de Dordtenaar. Voor een jaar. Mooi dacht ik, pak ik daarna mijn studie weer op. Maar in dat jaar kwam er een vacature vrij en stroomde ik in. Als regioverslaggever werkte ik in de regio’s Dordrecht, Zwijndrechtse Waard en Alblasserwaard. En die studie? Als ik nog eens de tijd vind, pak ik hem graag weer op.

In 2000 stapte ik over naar de Provinciale Zeeuwse Courant. Als algemeen verslaggever heb ik ruim zeven jaar de Zeeuwse economie gevolgd. Van 2008 tot en met 2014 was ik parlementair verslaggever. Sinds 2015 richt ik mij naast Den Haag ook op gezondheidszorg. Verder ben ik actief als secretaris van de redactieraad.

In mijn privé-leven ben ik voorzitter van wijkvereniging Overturia. Mijn hobbies zijn onder andere fotograferen en filmen.

Jeffrey Kutterink

Vragen? Stuur een bericht.

7 + 14 =