Na dik een volle week dag in en dag uit monteren, is het eerste deel van de film over de reis naar Nieuw-Zeeland af. Twee uur en driekwartier beeldmateriaal is ingekort, bewerkt, her en der aangevuld met foto’s, bijschriften en muziek.

Denk aan Crowded House, de soundtrack van Lord of the Rings, Steve Luktaher (veel onderweg gedraaid) en Te Vaka (traditionele Nieuw-Zeelandse muziek).

Voor de montage en fotobewerking maak ik gebruik van Pinnacle Studio 11 en Photoshop CS3.

Ik heb een lange en korte versie gemaakt. De meest uitgebreide is een uur lang en vooral leuk voor onszelf. De korte versie duurt nog geen kwartier en geeft een leuk beeld. Zo’n versie is tenminste voor visite nog behapbaar.

De trailer is geen samenvatting van de film, maar bevat een impressie van twee avonturen die we hebben beleefd: de helicoptervlucht van een uur over de Fox en Franz Josef Glacier en Mount Abel Tasman en Mount Cook. Verder heb ik er fragmenten in verwerkt van het zwemmen met de Dusky-dolphins en de walvistocht. Slechts twee van de vele bijzondere momenten tijdens onze indrukwekkende reis door Nieuw-Zeeland.