Werelds oudste regenwoud, de Taman Negara, zingt. Op de boottocht er naar toe zien we weer flink veel dieren, waaronder waterbuffels en grote hagedissen.

De houten boot doet er twee uur over om ons naar Mutiara-resort. En we hebben er al een bergrit met de auto opzitten van pakweg zes uur. Maar door samen stukken te rijden is het te doen.

Wederom een lieflijk verblijf in de jungle. Maar een minuut of tien voor we aankomen, barst een enorme onweersbui los. Veel geflits, harde klappen en een enorme, enorme bak water. De bui houdt zeker een half uur aan Poncho’s helpen niet meer en we komen doorweekt aan. Welkom in het regenwoud.

We maken hier een mooie wandeling over werelds langste touwbruggen. Ze hangen tussen de bomen in de jungle op zo’n 40 à 50 meter hoogte. Het geeft een prachtig beeld van het woud.

In de middag charteren we een boot en duiken een eind de rivier op de jungle in. Het geeft een schitterend beeld van de Taman Negara.

‘s Avonds maken we wederom een nachtsafari, maar nu met een 4×4. Slangen, prachtige vogels en wilde katten zien we weer.

Te snel moeten we al weer verder. Om 9 uur op de boot, rond elven weer terug bij de auto. Dan volgt een avontuurlijke rit door bergen, en tussen brommertjes naar het laatste resort: Aryani in Terengganu. Aan het strand, met zwembad en luxe huisjes. Vanaf hier gaan we een dag snorkelen rond de eilanden en brengen we een bezoek aan de ‘drijvende moskee’.